Рибарски макари според стила на риболов

Лятото е определено сезонът за риболов и това е обословено по ред причини като една от тях е по-голямата активност и движение на рибата, а от друга страна хубавото време спомага за още по-доброто прекарване на риболовеца. За да сте максимално подготвени за риболовния сезон и да се наслаждавате максимално на хобито си е добре да се погрижите за него като посетите добър специализиран магазин за риболов, където можете да намерите всички необходими такъми. Изборът ви обаче трябва да е съобразен със стила ви на риболов.

Голямо улеснение в това отношение предлага един от най-големите магазини за риболовни принадлежности fishingtime.bg , където всеки артикул е придружен от подробно описание и може да се запознаете детайлно с техническите му характеристики. За повечето рибари основен проблем е каква рибарска макара да си изберат.
Рибарски макари според стила на риболов
Магазинът предлага рибарски макари от най-големите производители в сферата като Shimano, Filstar и други, а качеството е гарантирано. Смущаващ за повечето рибари е фактът, че макарите се делят на такива с преден, заден или комбиниран аванс и това предизвиква затруднения при избора. На първо място трябва да изясним понятието аванс, в което няма нищо сложно и мистично, а с него се обозначава функцията на макарата да отпуска определена дължина от влакното, когато се улови риба и окаже натиск по-голям от предварително зададените параметри.Разбира се, механизмите са така устроени, че възможността за вземане на решения във всички случай се пада на риболовеца.

Рибарските макари с преден аванс са подходящи за спининг риболов или тролинг. Те предполагат по-леко и плавно движение на рибарското влакно и позволяват добър контрол от страна на рибаря. Макарите със заден аванс не се различават значително, освен по начина на задвижване. Дали ще изберете единия или другия вид е въпрос на личен избор и предпочитания. Но все пак задният аванс се предпочита при дълбоководен риболов.

„Перлата в кораната“ могат да се нарекат макарите с двоен аванс, които функционират по начало като такива с преден, но при желание от ваша страна могат да се настроят към заден. Набират все по-голяма популярност сред риболовците и се предпочитат при шаранджийски риболов.
Независимо каква макара си изберете, качеството и дългия живот са гарантирани от специалистите в риболова fishingtime, а цените са повече от конкурентни.