Как се изчислява гестационната седмица?

Едно от най-важните неща, които е нужно да направите след като разберете, че сте бременна е да се определи срока на бременността. Определянето на гестационната седмица се основава на клиничния преглед и основно на изследването с ултразвук.

Разбира се, самата оценка на срока на бременността зависи от информацията, която вие ще предоставите и по-точно първия ден на последната ви редовна менструация. Обикновено терминът се смята като се прибавят 280 дни от тогава, обаче не можете да бъдете на 100% сигурни дали датата е напълно точна, поради простата причина, че има значение и кога е била овулацията. Затова е най-добре да се консултирате с вашия лекар.

гестационна седмица

А ако се интересувате от подробна информация, свързана с всяка една гестационна седмица от началото на бременността до нейния край, посетете портала за родители ParentsKids.com, където освен подробни статии ще откриете и много безценни съвети от специалисти. Истината е, че създателите на тази страница са родители като вас, които целят точно това – да помагат на семейства, които преминават през различните етапи – износване, отглеждане и възпитаване на дете. Така че това със сигурност е вашето място, където да откриете отговор на въпросите, които ви вълнуват. Посетете ParentsKids.com още сега, за да видите подробно описаната бременност по лунарни месеци и гестационни седмици. Като там ще откриете и куп полезна информация за всеки един етап на отглеждането на едно дете, директно с мнения от родители и специалисти.

Екипът на родителски портал ParentsKids.com ви очаква! Не губете време, а го посетете още сега!