Нуждаем ли се от помощ за поддръжка на гуми за лек автомобил

Споделяте ли нашето мнение, че гумите за лек автомобил се нуждаят от поддръжка?  А смятате ли, че за въпросната поддръжка ще ни бъде необходима специализирана помощ? Е да, няма как да отречем, че има някои неща в поддръжката на гуми за лек автомобил, които наистина не можем да извършим сами, но за сметка на това има много, които са лесни и могат да бъдат направени от всеки.
Позволете ни да започнем с едно от задължителни неща при правило поддържаните гуми за лека кола, а именно налягането. Много е важно гумите са имат най-доброто налягане, тъй като независимо дали то е по-високо или по-ниско от нормалното може да навреди на качеството на всяка една гума. Така че съветът ни към вас е да го проверявате редовно и по-точно тогава, когато зареждате гориво на бензиностанция, тъй като това е най-подходящото място за проверка на налягането на гумите.
Продължаваме с почистването на автомобилните гуми. Може би си мислите, че това не е необходимо, тъй като гумите са изложени на изключително голямо замърсяване. Но точно това е и причината, поради която би било добре да помислим за почистването им. Имаме нужда от препарат, който е пригоден именно за отстраняването на такива замърсявания, както и вода.

Балансирането на гумите за лек автомобил също е важно. Точно това е и поддръжката, която няма как да извършим сами. Балансирането се извършва в сервиз и то при смяната на летните със зимни гуми или пък обратното.
Накрая избрахме да поговорим и за смяната на гумите според сезона. Не са малко хората, които пренебрегват нуждата от такава смяна, но това със сигурност не е добро решение. Важно е през летния сезон да караме с летни гуми, а през зимния със зимни, тъй като по този начин автомобилът ни е по-устойчив на пътя.