Може ли детският инхалатор да се използва от възрастни?

В случай, че търсите подходящи начини за лечение на различни дихателни заболявания, които засягат малките членове на семейството, може би ще ви бъдат полезни следващите предложения.

Създадените за деца, детски инхалатори, които са със забавни форми, като например във вид на жаба или пингвин, могат да смекчат притеснението от лечебния процес на инхалациите. В страниците на https://europharma.bg/22-inhalatori, се предлагат компресорни и ултразвукови варианти, които благодарение на своята нова технология, могат да увеличат ефективността на лечението. Компресорният инхалатор, например, образува мощен аерозолен поток, който е с постоянна струя, но не прави налягане в маската и съответно в белите дробове, благодарение на предвидените малки дупчици в маската.
Може ли детският инхалатор да се използва от възрастни?
Специалният въздушен поток, се образува в небулизаторна чашка, където се превръща в аерозол. За разлика от инхалациите с пара, където има нагряване и изпаряване, поради което могат да се получат по-често странични ефекти, с компресорния инхалатор, рисковете са по-малки и освен това ефектът по-силен. Последното се дължи на раздробяването на течността от физиологичния разтвор или лекарствения продукт на множество дисперсни частици, които проникват много по-дълбоко. Така създадените миниатюрни частици могат да достигнат дори до бронхиолите, като по този начин ускоряват процеса на лечение, както и намаляват нуждата от по-голямо количество лекарствен продукт.

Добре е да се има предвид, че използването на стъклени ампули трябва да се случва с особено внимание, заради риск от попадане на стъклени части в разтвора. Поради същата причина е добре да не се инхалират чайове или билкови отвари, тъй като има риск от попадане на частици от билките в най-тесните участъци от белодробните разклонения. Може ли детският инхалатор да се използва от възрастни? Апаратът може да се използва, както от деца, така и от възрастни или от няколко членове на семейството, като за целта са предвидени допълнителни размери маски, които можете да изберете. Вижте повече в страниците на europharma.bg и преценете сами.